Granadella
Granadella

press to zoom
Granadella
Granadella

press to zoom
Granadella
Granadella

press to zoom
1/2

 

De mooiste stranden in en om Javea

 

 
Cala Granadella

Op loopafstand van onze villa vind je Playa la Granadella, het meest zuidelijke strand van Javea.

Het is al 2 keer verkozen tot 'beste strand van Spanje'. Niet verwonderlijk, want het ligt in een pittoreske hoefijzervormige baai met helder turkoois water, omgeven door grillige rotsen en pijnbomen. Hoewel het strand uit grind bestaat, is het zeer populair bij zowel zonaanbidders als fervente duikers en snorkelaars. Playa La Granadella is uitgeroepen tot het mooiste strand van Europa, een bezoekje aan dit strand mag dus niet ontbreken. Op dit kiezelstrand kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de baai van Javea. In de maanden juli en augustus gaat er ook een treintje vanaf de parkeerplaats naar beneden.  Stoelen en een parasol zijn te huur tegen betaling.

Cala Barraca o Portitxol

De Cala de la Barraca is in alle opzichten een verrassend strandbaaitje. Zo klein als het is, zo indrukwekkend is het uitzicht op de baai en het Portitxol eiland! Het heeft daarnaast dan ook de naam ‘Playa del Portitxol’, en hoort met haar imposante kliffen zeker bij de stranden van Alicante met het meeste karakter! Een prachtige baai met oude vissershutjes verborgen aan het einde van een geheimzinnige kronkelende weg, het is mogelijk om La Barraca te bereiken met de auto. Ook is dit kleine paradijsje te voet te bereiken vanaf. Het water is helderblauw en daarom geschikt om te duiken. Er zijn twee lokale restaurants open gedurende de zomermaanden, hier kan worden genoten van lekkere hapjes en drankjes.

Cala del Moraig

Een mooi kiezelstrand met prachtig helder water. Ook de ernaast gelegen Cova dels Arcs grot is zeker de moeite waard. Vanuit de grot kun je met een duik uitrusting een ondergrondse rivier verkennen.

La Grava

Dit is de plek waar de lokale bevolking naar toe gaat voor een frisse ochtendduik of een heerlijk ontbijtje met een prachtig uitzicht over de haven. Het is een goede plek voor een verfrissende duik, de bodem wordt vrij snel diep dus u hoeft niet ver te lopen. Restaurants in de buurt zijn goed geschikt voor ontbijt: Bandida Cove, The Beach House en Mira Luna.

Primer Muntanyar o Benissero

De naam 'Benissero' komt van de man uit het naburige Benissa die er vroeger woonde. Zijn woning is nu chiringuito La Siesta. Vroeger dineerden gezinnen elke zondagavond op dit strand, met stoeltjes en picknicktafels, een traditie die men op sommige zomeravonden nog verderzet bij het licht van een campingvuurtje.

El Primer Muntanyar ligt in het verlengde van Benissero. Met 1900 meter tot aan de Parador de Jávea is dit het langste strand, met een aantrekkelijke combinatie van keien en turkoois water (goed om te snorkelen en duiken), typerend voor deze wonderlijk mooie kuststreek. Zwemmen is er een genot, want vanaf je het water ingaat, zit je in ongeveer 2 meter diepte. Hier en daar zijn er trapjes voor een gemakkelijkere toegang tot het water. De natuurlijke omgeving en uitstekende chiringuitos maken dit een aangename plek, zowel overdag als 's avonds in de zomer.

El Arenal

Het zandstrand van Javea omgeven door lokale winkeltjes en restaurants. Dit strand is geschikt voor families, het water is ondiep en helder. Je vindt hier volop restaurants langs de Boulevard. Bekijk hier de zonsondergang onder het genot van een drankje! Onze tip restaurant Bambula aan het einde van de Boulevard.

Granadella Hidden Villa
La Siesta
el arenal javea